Ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός. Ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός (Για την επίθεση του ISIS στη Γαλλία…)

13 Νοέμβρη 2015… Η τρομοκρατία του φασιστικού μορφώματος ΙSIS χτυπά στο Παρίσι. Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί έρχονται να προστεθούν στους άμαχους νεκρούς πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρώπης. Με αφορμή τις επιθέσεις αυτές, που είχαν χαρακτηριστικά μαζικής δολοφονικής μανίας, η Γαλλία κηρύχτηκε σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» κι έτσι βρήκε το πάτημα να ξεκινήσει επίσημα πια το κλείσιμο των συνόρων, να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα μέτρα καταστολής και στρατιωτικοποίησης της χώρας, να εγκαινιάσει μία “διεθνή” επέμβαση στο εσωτερικό της Συρίας. Είναι η στρατηγική του “διαίρει και βασίλευε” που παίρνει την ευκαιρία της επίθεσης για να επεκτείνει ή/και να εδραιώσει οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα Ενωμένης Ευρώπης, Αμερικής, Ρωσίας κλπ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στη μέση αυτών των γεγονότων από τη μία μεριά βρίσκονται για άλλη μια φορά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς, τα σκουπίδια του καπιταλισμού, που στιγματίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, καθώς αβαντάρεται το κλίμα ξενοφοβίας και καχυποψίας από τα ΜΜΕ αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί νεοφασιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη, και την Μέση Ανατολή. Από την άλλη πλευρά ο πόλεμος μεταφερόμενος μέσα στο κέντρο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, θυσιάζει στο όνομα κάποιου θεού την ζωή εκατοντάδων αμέτοχων πολιτών. Ο νέος φασισμός – ευρωπαϊκός ή ισλαμικός – στοχεύει το πολιτισμικά, θρησκευτικά, κοινωνικά διαφορετικό ως εχθρό, διατάζοντας την εξολόθρευση του. Είναι ο πόλεμος των πολιτισμών θα πουν… Είναι ο διαρκής πόλεμος ενάντια στους “από κάτω” λέμε, για την κυριαρχία των αφεντικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η προσπάθεια τους να παρουσιαστεί η κατάσταση ως σύγκρουση πολιτισμών και θρησκειών αποτελεί μεγάλη παραπλάνηση. Η ‘Γαλλία του Διαφωτισμού’ VS του Ισλάμ του Σκοταδισμού’. Μανιχαϊστικό δίπολα που δικαιολογεί την επίθεση σε βάρος των λαών και αποκρύπτει την αλήθεια της σύγκρουσης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Η επόμενη μέρα της επίθεσης του ISIS δημιουργεί καταστάσεις που ευνοούν το γεωπολιτικό και οικονομικό ξαναμοίρασμα της περιοχής – μεταξύ των Ρώσων, της ΗΠΑ, της ΕΕ, της Κίνας αλλά και περιφερειακών δυνάμεων όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία κλπ – για τον έλεγχο των πετρελαίων και του αερίου, των οδικών δικτύων, των σφαιρών επιρροής, από μεσόγειο μέχρι ειρηνικό ωκεανό.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα με τα αφεντικά της χώρας, πίσω από τις διακρίσεις του ανθρώπινου πόνου και της εξαθλίωσης με βάση την εθνικότητα, πάνω στα σύνορα τους, βρίσκεται η ωμή βαρβαρότητα των κρατών και των κεφαλαίων, που στο όνομα της θρησκείας ή του πολιτισμού, κηρύσσουν τον πόλεμο στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Δεν θα μπούμε ως πιόνια στο παιχνίδι που έχουν στήσει…

Αυτές τις στιγμές οφείλουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να είμαστε αλληλέγγυοι με τα θύματα αυτού του πολέμου – τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους της Γαλλίας – και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για την δημιουργία ενός διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος, από τις οργανώσεις και τα κινήματα των “από κάτω”, ενάντια στις πολιτικές των κρατών και των αφεντικών. Δεν είμαστε γάλλοι, σύριοι, ρώσοι, έλληνες, ιρανοί ή τούρκοι. Δεν είμαστε χριστιανοί ή μουσουλμάνοι. Είμαστε καταπιεσμένοι προλετάριοι και προλετάριες, μέρη της διεθνούς τάξης των εκμεταλλευόμενων αυτού του κόσμου. Τα σύνορα και οι σημαίες τους χαρακώνουν τα σώματα και τη γη μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο τα κηρύγματα φόβου και τρομοκράτησης, από τους φανατικούς της αγοράς και της θρησκείας, από τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των πολέμων ενάντια στην τάξη μας.

Ενάντια σε κράτη και αφεντικά, θρησκευτικούς και εθνικιστικούς φασισμούς κάθε είδους, οργανώνουμε τον δικό μας πόλεμο.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

συλλογικότητα Σημείο Μηδέν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *